Nieuws


8 oktober 2019

De toekomst van werk is ‘permanent beta’


In een steeds sneller veranderende wereld moeten zowel de mensen zelf als ondernemingen ook steeds sneller veranderen. Drie jaar erover doen om een nieuw product of dienst te lanceren is te lang. Permanent beta is synoniem aan continue veranderen, je product of dienst is nooit af en is juist continue in ontwikkeling en dat zouden de mensen ook moeten zijn. Hoe HR daar aan mee kan werken was het thema van het grootste HRTech event in Europe, Zukunft Personal Europe 2019.

Geschreven door: HRTech Redactie

TalentsoftRe-skilling

Minister van werk en sociale zaken Hubertus Heil opent het evenement met taart voor de 20ste verjaardag. Zijn belangrijkste inhoudelijk bijdrage zat in het aangeven van de urgentie om te gaan veranderen. In Duitsland verwacht zijn ministerie dat er 1,3 miljoen banen verdwijnen en tegelijkertijd 1,2 miljoen nieuwe banen bijkomen. Op zich geen reden voor paniek rond werkgelegenheid, wel een vrees voor de ‘re-skilling’ die nodig is voor zo’n grote groep. Zijn niet al te originele boodschap aan alle werkgevers in de zaal was helder, en geleend van oud president Roosevelt, ‘vrees niets, behalve de vrees zelf’.

Agile Talent Management

Om die re-skilling vorm te geven zagen we een concrete aanpak bij de presentatie van Samuel Mueller van WDHB.S_Mueller_VUCA Voor hun is ‘resilience’, veerkracht, de hoeksteen van de veranderende wereld. Om de VUCA wereld waarin we nu leven het hoofd te bieden ziet hij vier antwoorden om uiteindelijk die veerkracht te creëren:

  • Volatility door Agility
  • Uncertainty door Sensing
  • Complexity door Simplicity
  • Ambiguity door Experimentation

Die veerkracht vanuit die vier antwoorden zou je vervolgens op 4 niveaus in en om de organisatie moeten ontwikkelen (foto)

Ecosystem

  • Human via Mindfulness & self-regulation: met o.a. brein training en meer zelf bewust zijn
  • Team via Power in Diversity: met Agile technieken, focus & autonomie voor het team, cultuur van vertrouwen en transparantie, ondernemerschap
  • Organization via Power of Purpose; open en vloeibare organisaties, klant centraal, een lerende cultuur, flexibele doelen en scenario planning
  • Ecosysteem via Connectedness; transparantie, community strategie en ‘eerst geven, dan nemen’

 

Voor wat betreft alle spelers in de HRTech wereld zelf zijn we het helemaal eens met dit laatste punt, waar wij met #HRTech Review exact dat ecosysteem aan het opbouwen zijn.

Magic_ZoneDe output van deze veerkracht naar leer oplossingen die WDHB vervolgens ontwikkeld voor grote, wereldwijde spelers zie je in deze ‘magic zone’ van learning, een sweet spot waar iedere L&D manager naartoe zou mogen werken.

#HRTech inspiratie

Op zo’n groot event moest het wel lukken om een aantal bijzondere HRTech (diensten) aanbieders te vinden. Hier … partijen die bijzonder genoeg zijn om van de honderden partijen uit te lichten.

Honestly

Een aanbieder van survey tooling die de employee life cycle geheel volgen, van onboarding / post-recruitment tot offboarding en alle mogelijke soorten surveys die je daar tussen kunt bedenken. En goed passend in je totale HR architectuur door standaard data imports uit SAP Successfactors, Workday, BambooHR of gewoon Excel.

Honestly

LMS365

De naam geeft al een tipje van de sluier, LMS365 is een LMS gebouwd op/in Microsoft Office 365. Aangezien veel organisaties hier mee werken is dat een handige toevoeging, vooral voor het plannen van opleidingen in Outlook en de communicatie via Teams, maar uiteraard ook het gebruik van documenten in Word en Powerpoint tijdens de opleiding. Nog niet in (het) Nederland(s), wel in het Engels.

Dialogbild

Zoals ook bij deze partij de naam al aangeeft, weliswaar in het Duits, draait het hier om beeld gebruikt om een boodschap over te brengen. De kracht van het visuele hebben ze groot gemaakt voor enerzijds opleidingen en anderzijds bij (cultuur) verandertrajecten.

DialogbildAlstom

AiRelo

Een zeer specifieke toepassing van een AI chatbot, namelijk voor Relocations. Voorlopig alleen voor expats die naar Berlijn, Munchen of New York verkassen, maar daar kan de chatbot je dan wel helpen met je gehele verhuizing, zowel letterlijk een woning, als ook een bank rekening, verzekeringen en een lokaal netwerk.

MyNetwork

Een recruitment / ATS tool van Expertry voor de uitzend- en bemiddelingsbranche en rechtstreeks voor bedrijven die onderling hun mensen willen delen. Niet gebaseerd op vacatures, maar op netwerken dus en meer een soort referral recruitment.

Freufaktor-analyse

Weliswaar net na de week van het werkgeluk toch ook nog deze tool om het werkgeluk te meten. ‘Zo blij als een ei’ is het motto van deze tool, die na gebruik uiteraard door advies via Orange Consulting een vervolg kan krijgen in het verbeteren van het geluk op de werkvloer.

Zukunft2019Evaluatie van het event

Al met al hebben we natuurlijk een hoop leuke tech gezien en een aantal interessante presentaties gehoord. Voor Nederland specifiek hebben we echter te weinig relevante informatie kunnen vinden bij dit mega evenement. Het zal vooral interessant kunnen zijn voor Nederlandse bedrijven die ook in Duitsland actief zijn, vlak bij de grens zitten of veel Duitse klanten hebben. Bedenk wel dat naar schatting maximaal 20% van de aanbieders internationaal actief zijn en dan wel Engels als taal in de tooling aanbieden, maar slechts zelden Nederlands.

Deel dit artikel
Dit artikel is 71 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter 

  Nieuwsarchief

Corona (1)
Talent Journey (0)
Employer Branding (0)
Cultuur (1)
HRTech selecteren (0)
HRTech implementeren (1)
Onderzoek (23)
Interviews (4)
Persbericht (2)
Kennisbank (11)
Boekreview (0)
Partnerschap (8)
AVG-GDPR (2)
Techniek algemeen (0)
Zelfstandigen/Flexwerkers (0)
Debinars (4)
UNLEASH (23)
HR Praktijk (0)
Demo_Day (23)
Onboard.Amsterdam (1)
Insight #HRTech Review Community (0)
HRTech Taal (1)
Bersin (0)
Fosway (0)
Gartner (0)
Capterra (0)
HRTech Arena domeinen (0)
Recruitment vast (25)
Recruitment flex (28)
On/-offboarding (23)
Achtergrond Screening (9)
HR Administratie (12)
Salarissen (8)
Arbeidsvoorwaarden (8)
Dagplanning & tijdregistratie (10)
Declaraties (7)
Prestatiemanagement (27)
Samenwerken (16)
Opleidingen (26)
Assessments (16)
HR Analytics (18)
Strategische personeelsplanning (10)