Aan de slag met HR Tech


Maandagen 30 september en/of 7 oktober

Onze missie is om HR professionals, gebruikers van HR technologie, te helpen passende en innovatieve HRTech oplossingen te vinden. Er zijn namelijk steeds meer tools die eindelijk echt helpen om handmatige werkzaamheden te automatiseren, waardoor meer tijd over blijft om talent te laten groeien.

De beste manier om je hiermee op weg te helpen is onze training "Aan de slag met HR Tech".

Een Agile ingerichte training, met een scrum bord als agenda en informatiekanaal. En je kiest zelf welke modules je wilt volgen, afhankelijk van de kennis die je al hebt.

730x90_aan de slag

Kosten: De investering voor de volle 2 dagen is €1.495, of minder als je niet alle modules wilt volgen.

Locatie: Omgeving Utrecht

Getuigenissen vorige trainingen

- "Een goede kennismaking als je met je organisatie stappen wilt zetten op het gebied van HR Tech.", Erik Moningka

- "Na deze masterclass heb ik er vertrouwen in dat ik op een goede manier een selectie/implementatietraject kan aansturen.", Annemiek Jongbloed

- "Mooie kennismaking met HR Tech met enthousiaste mensen." Marian Smit

- "Als je in twee dagen een high-over view wil over ontwikkelingen en tooling in HRtech, is dit een prima manier.", Alice Stuurman

 

Module 1 - HR Tech Taal de baas

HR Tech, het vervolg op van e-HRM, is onmisbaar voor een digitale HR transformatie. In dit blok leer je hoe de grote hoeveelheid partijen in de HRTech Arena overlappen en verschillen. We tonen innovatieve tools voor het veranderen van een organisatiecultuur, het verbeteren van de productiviteit, het vinden van de beste mensen, etc.

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Hoe past de HRTech Arena bij jouw organisatie?
 • Wat is er nu zo anders aan ‘werken in de Cloud’?
 • Wat is nou een 'interface'?
 • Bijhouden van personeelsgegevens in ieder systeem apart, of is er één de 'baas'?

Mark_van_Assema_rond

De module "HR Tech Taal" is op 30 september 2019 in de ochtend

Deze module wordt begeleidt door Mark van Assema, HRTech projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Talent Management. In 2017 heeft hij #HRTech Review opgericht om objectief inzicht te geven in de HRTech markt in Nederland.

HRTech Arena NL II_klein 

Module 2 - Basics van Agile werken bij een HR Tech implementatie

Agile werken is ook bij HR in opkomst en HRTech software leveranciers werken steeds vaker op deze manier. Om goed te kunnen samenwerken en sturing te houden op het traject, is het belangrijk om te weten hoe dit werkt. In dit blok leer je wat Agile werken en denken inhoudt en hoe je samen met je leverancier een succesvolle, Agile HRTech-implementatie kan realiseren.

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Wat is Agile werken, welke mindset vraagt dit en wat kan dit opleveren?
 • Wat zijn succes- en faalfactoren bij Agile werken?
 • Hoe kan ik voor mijn HRTech vraagstuk Agile samenwerken met leveranciers?
 • Praktijkcase: aan de slag met Agile werken!

Esther Visser rond.jpgDe module "Agile implementeren" is op 30 september 2019 in de middag. Module 1 is minimaal nodig om eerst te volgen.

Deze module wordt begeleidt door Esther Visser, bestuurskundige en HR Strateeg en ruim 20 jaar ervaring in het HR-vak. Sinds 2011 is zij besmet met het Agile virus en werkt ze als Agile HR coach en/of organisatieontwikkelaar het liefst mee aan transformaties naar een toekomstbestendige, Agile HR functie die maximale wendbaarheid en zelforganisatie faciliteert. Zij geeft maatwerktrainingen en -workshops en is lid van de Werkveldcommissie Management & Innovation bij NCOI.

Agile HR kort 

Module 3 - Selectietrajecten (Agile) inrichten en organiseren

Software implementeren is nooit een doel op zich. Het moet bijdragen aan de realisatie van de organisatiedoelen. Maar hoe breng je dit over op de leveranciers die software willen verkopen? En een selectietraject is veel meer dan een lijst met functionele en technische wensen die je kunt gaan afvinken. Zoals: Hoe ga je de HR-processen organiseren? Wie zijn de betrokkenen en welke ondersteuning moet een HR-systeem bieden? Hoe zie je de toekomstige samenwerking met de leverancier en welke ondersteuning verwacht je van hen (ook op de lange termijn)?

De volgende vragen staan in dit blok centraal:

 • Wat zijn succes- en faalfactoren van selectietrajecten?
 • Wie betrek je bij een selectietraject?
 • Wat zijn onderdelen van een goed selectietraject?
 • Op welke manier kun je een selectietraject Agile uitvoeren?

Howard_Woei_rondIneke_Neuman_rondDe module "Agile selecteren" is op 7 oktober 2019 de gehele dag. Module 1 is minimaal nodig om eerst te volgen.

Deze module wordt begeleid door Ineke Neuman en Howard Woei. Ineke Neuman is bijna 20 jaar actief met HRTech. Zij is managing partner bij Vroom Consultancy, een onafhankelijke HRTech advies- en projectorganisatie. Het kan nog beter, is haar drijfveer. Zij heeft vele organisaties geholpen met HR IT ambities, procesverbetering, selecties en implementaties. Zij geeft HR ambitie en proces workshops.
Howard Woei is van (studie)huis uit HR Business Partner en sedert 1996 Management Consultant bij Vroom. Werkt veelal in de rol van projectleider en de laatste jaren steeds meer als scrummaster bij procesoptimalisaties, selecties en implementaties. Hij werkt graag samen met kleine groepen naar een concreet resultaat toe, onder het motto: samen sneller beter.
Graag willen zij hun selectie-ervaring delen en jullie een meer Agile benadering van een HR-systeem selectie laten ervaren.

Collage

730x90_aan de slag